Wuffe
Downloads: 0
Posts: 14
Smile Score: +6
About Me
I am a Free member


Visit Stats
Last Visit: 359 days ago
Member Since: 11 Nov 2008
Profile Views: 393

Wuffe's Posts
Average Rating from Wuffe:

sort: smiles | time
There are currently no reviews or comments by this member.

burypromote
+2
wuffe had trouble on 29 Dec 2008
Hi,

Just tested BM 1.9.2 and it seems to work much better for me.

But I think that you've put too much work into BM...
It shouldn't be necessary to create your own username/password dialog-box when prompting for password - the system (Finder) will do that for you.

please try the following command from your terminal.app:

open smb://your-username-here@server-name/share-point-name

This way the system will also (automatiaclly) remember the password - and reuse it for every mount against the same server - no need for you to do any additional programming.

Using the system for prompting is not only more os-compatible - but it also makes your application much more thrustworthy.

Users are somewhat suspicious towards applications that prompts for username/password (fear of username/password theft)

kind regards Uffe
[Version 1.9.2]


2 Replies

burypromote

+6
wuffe commented on 29 Dec 2008
Well I'm no expert in your BM codebase - but I guess that you along with your own username/password dialog implementation must have changed something "else" around the handling of empty passwords (ok admitted this is unclear).

What I saw with BM 1.9 was the correct username/password dialog box - but the wrong username filled out. In parallel with that background threads seemed to be attempting to login with the correct username but an empty password - after 3 attempts in less than a second my account was blocked before I could fillout the username/password dialog.

(I admit) without knowing your code I'm just guessing :-)

Kind regards Uffe
burypromote

+6
wuffe replied on 29 Dec 2008
I think you misunderstood me. I'm still happy a happy BM user and i do thrust your app. I just meant that the os dialog could save you from specialized implementation - but apparetly you've already tried that and it did not work as I expected it to.

Kind regards Uffe :-)
burypromote
wuffe had trouble on 19 Dec 2008
Hi,

Tried BM 1.9 - deleted all my mounts from BM and recreated them again with username filled in - but with empty passwords.

But things are still not working.

BM gave me a auth-dialog box - but the username from BM is not transferred into it - instead it defaulted to my mac-logon name.

Also it still seems to perform repeating logon attempts in the background (before I've entered my password in the auth-dialog-box)

Last (a a consequence of the last problem) it is pestering me with an "invalid username or password ok-dialog-box" that I cannot get rid of - pressing OK just makes it reappear.

BM 1.9 is by no means a succesful release ;-)
[Version 1.9]


1 Reply

burypromote

+6
wuffe commented on 22 Dec 2008
I guess that you should be able to (sort of) recreeate the problem if you try to mount from BM with a wrong username/password against a smb share ?

BTW: I'll send you an email - I'd be happy to do some testing for you :-)
burypromote
wuffe had trouble on 18 Dec 2008
Hi,

Just tried the new BM 1.8 - and I'm sorry to say that I see no changes in the GUI (except from version in about box) or in its way of working.

BM still tries to sign-on with an empty password - no Finder-like prompting is seen here...

BTW: MacUpdate seem to be out of sync - reporting that 1.7 is the newest...
[Version 1.7]



burypromote
+1
wuffe had trouble on 08 Dec 2008
Sandro wrote:
>
>4: set the sharepoint to Documents and Settings OR Neal OR My Documents
>

I think that you've got it wrong

the path for the share is the full path "/Documents and Settings/Neal/My Documents/"
[Version 1.6]



burypromote
+1
wuffe had trouble on 08 Dec 2008
Bonjour Mounter 1.6 chops off dns domain names and tries to mount from the hostname only.

example: "servername.localdomain.localnet" becomes "servername"

still i need some indication on what to put into the different fields

take this URI as example: "smb://servername.localdomain.localnet/usershares/username" what goes into the fields ? is "/" to be prepended and/or postpended to the sharepoint field ?

Also as another user asked: what is the difference between "smb" and "cifs" ?

Will bonjour mounter prompt if the password is wrong or not entered ?
[Version 1.6]


5 Replies

burypromote
+1

+6
wuffe commented on 10 Dec 2008
Just tried the new BM 1.7 version

From the log I can see that BM 1.7 now uses the full host/domain-name.

But it does not prompt for username password like you state - and my keychain is completely empty.

the mount attempts in the log are look like this:
Dec 10 11:43:21 macpac Bonjour Mounter[1111]: mount failed for server smb://xxx.yyy.zzz/tmp, error == -5042

I've filled our the username field and expected (like you said) to be prompted with a logon box with username filled out - just like Kinder does...
burypromote
+1

+6
wuffe commented on 10 Dec 2008
Well it does not I checked with the admin of the fileserv that my mount requests are sent to and the reply is that they see repeating mount attempts with the right username but an empty password and after a number of attempts my account is locked for 15 min.

Since I'm propably not the only one with such access restriction policies - how about a check box ala "do not save password/prompt for password" - or maybe your check if password field is empty is not good enough ?
burypromote

+6
wuffe commented on 10 Dec 2008
prompting during mount is exactly what I want BM to help me with.

I cannot save my password - it changes for every minute (SecurID)
burypromote
+1

+6
wuffe commented on 10 Dec 2008
sorry wrong log line - that is ofcourse during the time period where my account is logged due to too many logon attempts.

Here is another code -5023 - I've also seen -5016

Dec 10 13:28:54 macpac Bonjour Mounter[1410]: mount failed for server cifs://xxx.yy.zz/tmp, error == -5023

Where do you lookup these codes ?

kind reagrds Uffe :-)
burypromote
+1

+6
wuffe commented on 10 Dec 2008
Thx

since my system.log covers all day running both BM 1.6 and later BM 1.7 - my guess is that the -5016 code is from the time of running BM 1.6 - it chopped off the domain-part - leaving only a hostname impossible to resolve. The -5023 code is what it is - a wrong (empty) password.

Now everything is accounted for - thx for your explanation.

/Uffe :-)
burypromote
-2
wuffe had trouble on 05 Dec 2008
how about som usage samples and som loging ? ver 1.4 doesn't seem to do anything - no errors displayed.
[Version 1.4]



Displaying 1-6 of 6
1 >
Please login or create a new
MacUpdate Member account
to use this feature


- -